Bekostiging jeugdhulpverlening

Met ingang van 1 januari 2015 is de organisatie en bekostiging van de jeugdhulpverlening, waaronder de Jeugd-GGZ gewijzigd. In dit nieuwsbericht leest u wat dit voor u betekent.

Sinds 2015 wordt de jeugdzorg geregeld door de gemeente. De gemeente heeft bestuurlijk en financieel de verantwoordelijkheid voor de zorg voor jeugd. Het nieuwe jeugdstelsel focust op preventie, ‘ontzorging’ en een integrale aanpak.

Voor nieuwe aanmeldingen vanaf 1 januari 2015 blijft dezelfde verwijsprocedure gelden. U kunt uw kind bij ons aanmelden voor onderzoek of behandeling met een verwijzing van de huisarts, jeugdarts of kinderarts. Wij berichten aan de gemeente dat uw kind is aangemeld voor hulpverlening en regelen de bekostiging. Over de bescherming van uw privacy en die van uw kind, kunnen wij u in het intakegesprek informeren.
KJ Psychologen heeft in 2015 een raamovereenkomst voor het verlenen van zorg aan 0-18 jarigen en hun ouders uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Zundert, Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem en alle plaatsen die daar onder vallen.

Voor jongeren van 18+ en voor volwassenen verandert er niets. Onze instelling heeft ook in 2015 contracten met (bijna) alle zorgverzekeringen zodat psychologische hulp in de basisverzekering wordt vergoed.

Afdrukken E-mailadres