Jeugd

Kinderen op de basisschool en hun ouders

Ben je snel overprikkeld, moet je heel vaak huilen of word je regelmatig zó boos dat het je niet meer lukt om te kalmeren?

Ben je vaak heel erg druk en altijd in beweging? Of raak je snel in paniek?

Heb je problemen met eten of in slaap komen?

Het kan zijn dat je regulatieproblemen hebt. De kinderpsycholoog onderzoekt jou om de oorzaak van de problemen te vinden en geeft gerichte adviezen voor behandeling aan jou en je ouders.

Gedragsproblemen

Als u moeite heeft met het gedrag van uw kind, als er problemen zijn op school of wanneer uw kind zelf problemen ervaart door zijn of haar gedrag, kunt u samen met uw kind terecht bij de orthopedagoog of kinder- en jeugdpsycholoog.

Leerproblemen

Ook als er schoolproblemen zijn die te maken hebben met het leren zelf, leerproblemen of leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie), kunt u bij ons terecht.

Wij zijn er ook voor

Kinderen

Ieder kind heeft zijn eigen tempo en temperament. Soms kunnen kinderen traag zijn in hun ontwikkeling. Soms gaat de ontwikkeling juist heel snel.

Jongeren

Jongeren van 12 tot 18 jaar met ontwikkelingsproblemen kunnen bij ons terecht voor onderzoek, begeleiding, therapie of training.

Gezinnen

Als gedragsproblemen zo uit de hand lopen dat het gezinsfunctioneren onder druk staat kan de systeemtherapeut hulp bieden.