Nieuws

9, jul, 2023 | Nieuws

EMPAUWER® groep

Heb je soms moeite om te zeggen wat je vindt? Vind je het lastig om met iemand een praatje te maken, of te reageren op kritiek? Je kunt er iets aan doen. Wij starten binnenkort drie nieuwe groepen! Doe je mee?

In 2015 is KJ Psychologen in Roosendaal gestart met de EMPAUWER® groep. Deze groep is speciaal voor kinderen die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken in het omgaan met anderen. Je leert beter voor jezelf op te komen, te reageren op de gevoelens van anderen en hoe je kunt samenwerken. Je staat steviger in je schoenen en hebt meer zelfvertrouwen!

EM PAUW-er
De EMPAUWER groep werkt anders dan een sociale vaardigheidstraining. In de groep staat centraal dat je gaat ervaren wat je kunt doen in het contact met anderen. Je leert geen ‘trucjes’, maar gaat zelf op zoek naar de oplossingen door te voelen en te ervaren. In de groep staan 3 dieren centraal die deze power symboliseren: de leeuw, de muis en de pauw. De laatste is ons rolmodel. Hij staat stevig in zijn schoenen en is trots op zichzelf! Door middel van de dieren leren we deze power ook zelf in te zetten. Je vindt de kracht in jezelf… oftewel: jouw eigen EMPAUWER.

Hoe?
In de groep zit je met andere kinderen/jongeren bij elkaar van ongeveer dezelfde leeftijd. Deze kinderen/jongeren hebben met dezelfde dingen te maken als jij, dus jullie kunnen elkaar helpen! Bij elke bijeenkomst werken we met een thema. Je gaat vooral veel ervaren en oefenen. Dat doen we bijvoorbeeld met rollenspellen. Ook krijg je elke keer een opdracht mee naar huis. Er zitten maximaal 6 kinderen/jongeren in een groep, waardoor we een fijne sfeer houden. De groep wordt begeleid door twee behandelaars van de praktijk.

Waar gaan we het over hebben?
De thema’s zijn onder andere:
– Probleem oplossen
– Opkomen voor jezelf
– Vrienden maken/vrienden zijn

Waar en wanneer?
Er zijn in totaal 8-10 bijeenkomsten van 1.5 uur. Voordat de groep start, is er een bijeenkomst voor je ouders waarin ze uitleg krijgen over wat we gaan doen. Na de laatste bijeenkomst heb je samen met je ouders nog een gesprekje om te bespreken welke ervaringen je allemaal hebt opgedaan. Kijk bij empauwer-groepstherapie voor actuele startdata.

Kijk ook op: https://empauwer.nl                 

Gepubliceerd door Editor InPetto

Meer nieuws?

Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u zich dan vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en ontvang hem via de mail.
We versturen eens in de twee weken één bericht over een relevant onderwerp binnen de wereld van de
psychologie, u kunt zich uitschrijven wanneer dit gewenst is.